သီတေတေဇာစာ

ခ်ိဳေသာအာဟာရ ခ်ဥ္ေသာအာဟာရ ငန္ေသာအာဟာရသည္ သီတေတေဇာစာမည္၏။
***ခ်ိဳေသာအာဟာရစု***
ၾကံေရ ထန္းေရ ေပေရ ဓနိေရ အုန္းေရ ဘိလပ္ေရ ပ်ားေရ သၾကား ထန္းလွ်က္ ၾကံသကာ သေဘၤာသီးမွည္႔ ငွက္ေပ်ာသီးမွည္႕ ပိႏၷဲသီးမွည္႕ ၾသဇာသီးမွည္႔ ေရကဇြန္း လယ္ပဒူ ကနေဖါ႔ မုံလာ ဆလာပ္ ေဂါ္ဖီ ဗူးသီး ဗူးရြက္ ဖရုံသီး ဖရုံရြက္ ေက်ာက္ဖရုံသီး သခြားသီး သပြတ္ခ်ိဳသီးခဝဲသီး ပဲလြန္းေရွသီး ဖရဲသီး
***ခ်ဥ္ေသာအရသာရွိေသာအာဟာရ***
ေက်ာက္ခ်ဥ္ ပန္းသီး ႏွင္းသီး သဗ်က္သီး နာနတ္သီး လိေမၼာ္သီး ေရွာက္သီး သမၻရာသီး သရက္သီး မရမ္းသီး မွန္ကူသီး သစ္ေတာ့သီး သစ္ခ်ိဳသီး သလဲသီး ခံသီး သီးသီး ဇီးသီး မန္က်ည္းသီး မန္က်ည္းရြက္ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ လက္လုပ္ခ်ဥ္ ခရမ္းခ်ဥ္ ကင္းပြန္းခ်ဥ္ ေဇာင္းလ်ားသီး ေရွာက္ခ်ိဳသီး ဇီးျဖဴသီး ဖန္ခါးသီး ဆိမ္႔ေသာအစာထဲက ဝက္သား ဝက္ဆီ။
***ငန္ေသာအာဟာရ**
ဆား ဆားပုပ္ သိေႏၵာ ဆပ္ပ်ာ ေဆာ္ဒါ ေယာက္သြားပ်ာ ေအးေသာသစ္ျမစ္သစ္ေခါက္တို႔၏ပ်ာ  ေအးေသာရုကၡမူဆား  ဤျပဆုိအပ္ျပီးေသာ ေဆးအာဟာရသည္ သီတေတေဇာစာမည္၏။ ယူလြယ္ေစရန္အက်ိဳးငွာ အက်ဥ္းမွ်ထုတ္ျပလိုက္သည္ နည္းမွီ၍ အရသာတူ သစ္သီးသစ္ရြက္မ်ားကိုလည္း  ဤနည္းအတိုင္း ယူၾကပါေလ။
အထူးကား၊။သီတဝါေယာစာ သီတေတေဇာစာတို႔၌ ဓာတ္သက္စာ ဓာတ္ခ်ဳပ္စာ ၂မိ်ဳးပါရွိ၏ ။သူနာကိုေမး၍
ဓာတ္ခ်ဳပ္မူ သက္စာကိုေပး သက္မူ ခ်ဳပ္စာကိုေပး၍ ကုသပါေလ။

Comments

Popular posts from this blog

သီတဥတုႏွင္႔ဥဏွဥတု ေလာင္ကြ်မ္းပုံအထူး

မဟာဇာတိဝဂၤ